Scheidsrechter

Luuc Giesen

Accommodatie

Onbekend

Kersverse coach Erik, heeft aan het begin van het seizoen aangegeven elke thuiswedstrijd een heus ‘teamontbijt’ te willen organiseren. Voor de eerste keer had de trainert zelf een heerlijk ontbijt weten te regelen waarbij zelfs een gebakken eitje niet mocht ontbreken. Onder het genot van het ontbijt werd de zaterdagavond besproken en werd er toegewerkt naar de wedstrijd.

Met een goed gevulde maag mochten we de wedstrijd tegen de jongens van Concordia Wehl 6 beginnen in de volgende opstelling. Goof op doel, Dennis Erik Mike en Niek Helminkachterin, Errol Niels Jesse op het middenveld en Stein Martijn en Stefan voorin.

Al snel na het fluitsignaal bleek dat Etten de bovenliggende partij was. Het was dan ook zeldzaam dat de tegenstander op onze helft speelde. Etten koos vanaf het begin de aanval, wat al snel resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Nadat we enkele mogelijkheden onverzilverd lieten, was het Niels die zijn poging in eerste instantie gepareerd zag worden door de keeper. De keeper wist de bal voor de voeten van Stefan te krijgen en die besloot de bal keihard via het been van Niels in het doel te werken. 1-0.

Etten bleef voetballen zoals het deed, hier een daar slordig en het tempo laag. Toch was het steeds etten dat de klok sloeg. Concordia koos veelal de aanval via de snelle rechts buiten. Dennis wist, ondanks zijn zware nacht, hier redelijk antwoord op te geven. Het was dan ook uit het niets dat een aanval van Concordia resulteerde in de 1-1. Een schot van zo’n 20 meter werd goed ingeschoten buiten bereik van goof.

Etten trok zich echter niet veel aan van dit doelpunt want het bleef genoeg kansen creëren. Een van deze kansen werd benut door Stefan, die vanuit achter diep werd gestuurd richting goal. Nadat Stefan een half uur naar de grens had staan staren en de vlag maar niet omhoog zag gaan, besloot hij de bal netjes langs de keeper te schuiven. 2-1 en tevens rust.

Na rust ging Etten verder waar het gebleven was. Etten had de bovenhand en creëerde mogelijkheden. Anders dan voor rust werden deze kansen vaker benut. Zo was het Niek, die overigens een uitstekende pot speelde, die de bal voorin klaar legde voor Martijn. Martijn zag zijn schot gepareerd worden maar Niels was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. 3-1. Niet veel later was het Stein die met een uitstekend schot in de lange hoek tekende voor de 4-1.

Na de 4-1 zakte het tempo van de wedstrijd verder in. Etten speelde de bal achterin rond en wilde met lange ballen de voorhoede bereiken, dit lukte niet of nauwelijks. Het was dan ook Concordia die een fout van de Ettense defensie afstrafte. Errol schatte de bal verkeerd in waardoor de aanvaller van Concordia de bal kon overnemen en af kon maken. 4-2.

De trainer besloot om wat vers bloed in het team te brengen in de vorm van Roy Verheij. Jesse werd eruit gehaald want hij mocht ‘s middags nog even met de mannen van 1 mee ballen. Etten werd in deze fase net weer even wat scherper, want bij 4-3 zou het spannend kunnen worden. Gezien het wedstrijdbeeld was dit totaal onnodig. Dit was precies wat Stein ook moet hebben gedacht, Hij tekende niet veel later voor de 5-2.  In het laatste kwartier wistRoy de 6-2 te maken en wist Concordia de eindstand op 6-3 te zetten.