Datum

6 oktober 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 6 Oktober was het zover. De mannen van Etten 2 mochten aantreden om de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te gaan spelen. En wel tegen Doetinchem 3. Een welbekende tegenstander waar Etten het traditioneel moeilijk tegen heeft.

Tijdens de bespreking kwamen we erachter niet helemaal compleet te zijn. Harry had zijn slaap niet uit en besloot de bespreking over te slaan. Daarnaast mochten we Joris Slutter verwelkomen als gast speler.

De trainert benadrukte tijdens de bespreking nogmaals het feit dat Etten een makkelijke tegenstander was voor doetinchem. Althans, volgens de statistieken. Aan ons om het tegendeel te bewijzen.

We begonnen in de volgende opstelling;

Goof op doel. Dennis, Mike, Leus en Yannick achterin. Errol, Niels en Roy op het middenveld. Stein, Martijn en Stefan voorin. Harry slaapkop Huijnk, Joris en Niek begonnen op de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal had Etten een licht overwicht waarbij we met vlagen aardig voetbal lieten zien. Het aanvallende spel van etten resulteerde niet direct in grote kansen. De ruimtes voorin werden niet goed gevonden en we kozen vaak de moeilijke weg.

Etten had in verdedigend opzicht niets te vrezen voor de mannen uit Doetinchem. We waren een stuk feller en veroverde daardoor de bal snel bij een tegenaanval.

Het was na zo’n 25 minuten spelen toen Dennis Martijn inspeelde, waarna Martijn vervolgens de bal in een keer diep speelde op Stein. De bal leek onderschept te zijn door de back van Doetinchem maar door een foutje wist Stein de bal te veroveren. Stein ging met snelheid op de keeper af en hield uitstekend het overzicht op de goed meegelopen Niels. Voor Niels was het een koud kunstje en hij prikte het eerste competitiedoelpunt binnen.

Na de 0-1 werd Doetinchem wat gevaarlijker, met name de cornerballen. Het was dan ook goof die een paar keer belangrijk was voor Etten.

Vlak voor rust mochten we nog een keer prijsschieten op het doel van Doetinchem. We hadden het vizier niet scherp genoeg staan en lieten de kans om met 0-2 de rust in te gaan onbenut.

In de rust bleef de opstelling ongewijzigd. De trainert was tevreden dus tactisch gezien veranderde er ook niks. We verwachtten dat na rust het tempo van de Doetinchemmers niet omhoog zou gaan. Het tegendeel werd echter waarheid.

De Doetinchemmers kwamen fel uit de startblokken en ze hadden duidelijk een doelpunt voor ogen. Echt tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Doetinchem kwam niet verder dan zo’n 20 meter voor ons doel en ze besloten dan ook van deze afstand te schieten. Het was na zo’n 15 minuten in de tweede helft dat zo’n schot van richting werd veranderd door onze verdediging. Goof was op dat moment op weg naar de linker hoek. Doordat de bal van richting werd veranderd was hij helaas kansloos. 1-1.

Harry, Niek en Joris werden vlak na het doelpunt ingebracht. Doetinchem bleef na de 1-1 aanvallen en Etten had het lastig. We lieten gaten vallen waardoor Doetinchem makkelijk de aanval kon kiezen. Gelukkig ging het telkens goed. Met nog 15 minuten te spelen werd de

bal verkeerd op Doetinchemse verdediging ingespeeld. Stein kon de bal oppikken en ging vrij op de keeper af. Ondanks dat de keeper goed uitkwam kreeg Stein het voor elkaar om de bal in de linker bovenhoek te schieten, een prachtig doelpunt. In de laatste 10 minuten zette Doetinchem alles op alles om minimaal nog een puntje te halen. Hierdoor kreeg Etten ruimte. Martijn kon vlak voor tijd de vrijstaande Harry bereiken nadat hij zich vrij had gespeeld in het strafschopgebied. Harry prikte, hoe kan het ook anders, met buitenkant de 3-1 binnen. Het laatste fluitsignaal klonk niet veel later na het doelpunt. Etten heeft ondanks een moeilijke 2e helft de eerste 3 punten van het seizoen binnen.