Datum

13 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de oorwassing tegen HMC moest Etten het vandaag opnemen tegen AD. AD is een (sub)topper in de 4e klasse en wordt getraind door de vader van Pal. Een geduchte tegenstander die ook dit jaar voor promotie zal gaan. Vandaag zal geen vader-zoon strijd worden aangezien Pal nog niet hersteld is van een schouderblessure. De opstelling van vandaag: Hidde, Dion, Lars, Sander, Youri, Ruud, Nick, Thijmen, Jesse, Wouter en Devin. Op de bank hadden Twan, Yannick, Stein en Jari plaatsgenomen.

Etten was duidelijk vastberaden op een beter resultaat dan vorige week. AD had meer balbezit en werd ook gevaarlijk, maar in de counter was Etten dreigend. Na een bal vanuit achteruit kon Wouter doorlopen en kwam één op één op de keeper, na het omspelen van de keeper werd Wouter onderuit gehaald. Waar een strafschop op zijn plek was, gaf de scheids Wouter een gele kaart voor een schwalbe. Uiteindelijk was er toch rechtvaardigheid voor Etten en Wouter, een bal diep gegeven door Sander werd verkeerd ingeschat door de verdediging van AD. Wouter liet deze kant niet onbenut en speelde de bal over de keeper in het doel: 1-0. AD had moeite met de diepgaande spelers van Etten en kwam een aantal keren goed weg.

Etten zette het goede spel voort in de tweede helft. Wouter kreeg een uitgelezen kans op de 2-0, maar vond de keeper op zijn pad. Etten kwam goed weg na een voorzet van AD die via de paal in de handen van Hidde belande. De tweede kans van Wouter in de tweede helft was wel raak, een vlijmscherpe counter werd afgemaakt. Wouter maakte hierdoor zijn 4e van het seizoen. Etten liep na de 2-0 steeds verder naar achteren en dit zorgde voor een overwicht van AD. AD kon geen uitgespeelde kansen creëren, maar werd geholpen 3 minuten voor tijd door de scheidsrechter. Een bal op de rug van Lars werd door de scheidsrechter als hands gezien. Vanaf de stip bracht AD de spanning terug in de wedstrijd. Etten was van slag en zag in de blessure tijd een overwinning door de vingers glippen, een afstandschot verdween onderin de linkerhoek: 2-2, dit was ook de eindstand.

Etten gaf een voorsprong weg, mede door een onterecht gegeven strafschop. Tevreden over het spel, maar een kater vanwege de late gelijkmaker. Volgende week staat de derby tegen Ulftse Boys op het programma. Tot volgende week!