Datum

27 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de nederlaag in de derby tegen Ulftse Boys was Etten er erg op gebrand om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te presenteren aan de supporters. Na twee gelijke spelen in eigen huis werd het tijd om de aanhang weer eens te trakteren op een mooi feestje na alle successen van afgelopen seizoen. Ten opzichte van vorige week werd er alleen gewisseld van keeper, aangezien Hidde weer fit was om onder de lat te kunnen staan. De opstelling was dus ook als volgt: Hidde, Dion, Lars, Yannick, Youri, Ruud, Nick, Thijmen, Jesse, Wouter en Devin. Doordat het tweede vrij was zaten er 3 fitte spelers en een keeper onder de namen Mike, Stein, Jari en Twan op de bank.

Etten begon sterk aan de wedstrijd doordat het al snel druk vooruit zette. Voor de wedstrijd werd aangegeven om genoeg beleving en strijd te laten zien, dit was vanaf het begin duidelijk zichtbaar. Ondanks dat Basteom wel aan de bal wat kon, waren ze niet in staat om een aanval te creëren. Na een half uur werd het veldoverwicht omgezet in een 1-0 voorsprong na een goede goal van Devin. Etten bleef niet stil staan en bleef kansen op de mat leggen die wel gescoord hadden mogen worden. Na een goede spelhervatting stond uitgerend Yannick Thuis op de goede plek om de bal bij de tweede paal binnen te koppen. Yannick liet hiermee zien dat hij het verdient om in het eerste te spelen en dit was ook goed te merken bij de supporters. Net voor rust werd dit goede gevoel nog verder ondersteund nadat Nick zijn eerste penalty van het seizoen erin mocht schieten.

Ook in de tweede helft bleef het in het veld goed zichtbaar dat Etten het team was dat echt voor de overwinning wilde gaan. Kansen kwamen er die er maar niet in wilden gaan, zo werd er bijvoorbeeld bij een discutabele situatie in het strafschopgebied geen penalty toegekend. Richting het einde van de wedstrijd bloedde de wedstrijd een beetje dood doordat al wel duidelijk was dat Basteom er niet echt meer wat aan wilde doen om nog voor de overwinning te gaan. Een hoogtepunt kwam nog helemaal aan het einde van de tweede helft waar Wouter een goede voorzet van de ingevallen Stein van dichtbij binnen kon schieten. Dit houdt in dat er 4-0 op het scorebord kwam te staan wat tevens ook de einduitslag was.

Etten blijft door deze overwinning goed in de middenmoot staan en is het winnende gevoel eindelijk weer te voelen op het sportpark. We willen de supporters weer bedanken voor de goede steun tijdens de wedstrijd!