Overwinning Etten bij (her)opening kantine

Datum

7 april 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Op de dag van de (her)opening van de kantine, met in het voorprogramma de wedstrijd van de dames, speelde Etten thuis tegen Stokkum. Stokkum, het dorp van trainer Ruud, werd uit al verslagen maar blijft een lastige tegenstander voor Etten. Ook op deze zonnige middag waren er weinig verrassingen in de basis, echter speelde Elroy deze wedstrijd wel weer in de basis en moest Jesse als wissel beginnen. Hierdoor werd de basis als volgt: Hidde, Dion, Sander, Lars, Youri, Ruud, Nick, Pal, Devin, Jari en Elroy. Vandaag zaten de volgende fitte wissels op bank: Jesse, Yannick, Thijmen en Jasper.

De wedstrijd stond al snel in het teken van het warme weer, vanaf het begin was te merken dat beide teams moest wennen. Etten begon beter aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook al snel in een aantal kansen waarvan er al snel een in viel. Na een perfect uitgemeten voorzet van Dion kon Nick aannemen in het strafschopgebied en de keeper verschalken. Dit doelpunt stond vooral in het teken van de voorzet van Dion die dusdanig goed was dat meteen de hele verdediging van Stokkum op het verkeerde been stond. Echter zorgde dit doelpunt niet voor rust in het veld. Waar Etten tegen Halle veel aan de bal was en de bal rustig rond liet gaan, was dit tegen Stokkum een ander verhaal. Veel ballen kwamen niet aan, waardoor de gewenste aanvallen niet meer gecreëerd konden worden. Na slordig dekken achterin, kon de aanvoerder van Stokkum een stuiterende bal met een subtiel schot in de verre kruising schieten. De stand was weer gelijk en de wedstrijd was hiermee ook weer helemaal open. Etten wist nog wel wat aanvallen te creëren waaronder een corner die terug gekopt kon worden door Sander, Elroy stond precies op de goede plek en kon op slag van rust de 2-1 binnen koppen.

In de tweede helft bleef het slordige spel aanhouden. Er werden wel kansen gecreëerd maar deze werdente gemakkelijk gemist zodat het verschil nog steeds 1 bleef. Etten ging steeds meer vanuit de counter spelen, omdat Stokkum meer druk vooruit begon te geven. Dit was erg zwaar voor de aanvallers en het middenveld omdat het spel "over en weer ging"  en de energie moeilijk te vinden was door het warme weer. Nadat Stokkum ervoor koos om zelfs nog zo te wisselen dat er een extra aanvaller het veld in kwam was het voor Etten zaak om geconcentreerd te blijven en te zoeken naar het gaatje. Er kwamen wel kansen maar deze werden ook in de tweede helft te gemakkelijk gemist. Richting de laatste minuten werd het steeds zwaarder voor beide teams om tot goede aanvallen te komen. De kans in de laatste minuut van de wedstrijd waarin Jesse de bal goed voorzette en Pal van dichtbij vol naast schoot was typerend voor de wedstrijd. Het was het vandaag simpelweg net niet, dus dit zal beter moeten richting het einde van het seizoen waarin het kampioenschap nog wel in eigen hand is. De drie punten zijn wel binnen dus dit betekent dat Etten nog 5 wedstrijden moet winnen om aan het einde van het seizoen op de platte wagen te kunnen.

Na de wedstrijd is de nieuw ingerichte kantine geopend en heeft het een nieuwe naam gekregen: ’t Trefpunt. Ook tijdens de opening waren er nog veel supporters aanwezig. Bedankt voor het support en de gezellige opening van de kantine!