Molenstraat 3

7075 BB

Etten Gelderland

Tel. 0315-328167

Op zondagmiddag 28 april moesten de mannen van Ruud Pastoor na een weekje rust aantreden tegen het vlaggenschip van Den Dam. Er werd verzameld op ‘’De Treffer’’ om 12:30 en het was zichtbaar dat de mannen van Ruud er op gebrand waren om de mooie reeks van gewonnen wedstrijden voort te zetten tegen Den Dam.

De selectie voor de zondag zag er als volgt uit:

Op doel stond deze middag Hidde.

De verdediging van links naar rechts bestond uit: Youri, Lars, Sander en Dion.

Het middenveld bestond deze middag uit: Pal, Ruud en met de punt naar voren Nick.

De voorhoede bestond deze middag van links naar rechts uit: Devin, Jari en Elroy.

De wissels deze middag waren: Jesse, Yannick, Thijmen en Mike.

Om 14:00 was de aftrap op deze mooie zonnige zondagmiddag en vanaf het fluitsignaal was het zichtbaar waar de mannen van Etten voor kwamen: 3 punten! En niks minder als dat. Etten begon scherp en met goed voetbal wat resulteerde in de ene na de andere kans. In de 13e minuut lag de bal dan ook al voor het eerst in het netje achter de doelman van Den Dam. Deze bal kwam daar nadat Jari een strakke voorzet wou geven richting de eerste paal maar deze volledig verkeerd werd geraakt door één van de verdedigers van Den Dam die daarmee zijn eigen doelman verschalkte. Na de 1-0 was Etten helemaal los en ging het steeds beter voetballen dit resulteerde in de 18e minuut in de 2-0 door een schot van afstand van Devin die de keeper van Den Dam moest lossen. In de rebound was Elroy er als de kippen bij en tekende van dichtbij aan voor zijn eerste van de wedstrijd. 2-0. Etten bleef goed voetballen en kansen creëren. In de 27e minuut kon er een nieuwe naam worden toegevoegd aan het wedstrijd formulier, namelijk die van Lars van Aken. Na het zelf opzetten van de aanval van achteruit en het goede doorlopen kreeg hij de bal terug op een meter of 25 waarna hij behendig de laatste man afschudden en met een koele schuiver de 3-0 op het bord zetten. De 4-0 werd weer aangetekend door een al eerder genoemde, namelijk Elroy, nadat hij 3 minuten eerder voor de goal vergat breed te leggen en voor eigen succes ging, maakte hij deze goed door kort daarna zelf na een goede steekpass vanuit het middenveld de stand op 4-0 te zetten. 33e minuut 4-0. Na de 4-0 was er een klein momentje van onoplettendheid achterin bij Etten wat ervoor zorgde dat Siebe Bolder (Den Dam) van een meter of 10 op goal kon schieten en deze bal verdween onder Hidde door, het net in wat de stand in de 41e minuut op 4-1 zette. Je zou denken 5 doelpunten voor rust nu zal het wel klaar zijn, maar zo is het niet want in de 42e minuut scoorde Jari met een harde kopbal de 5-1 na een GE-WEL-DI-GE voorzet van Dion die van 5 meter over de middenlijn Jari zag weglopen uit de rug van zijn verdediger en een afgemeten bal leverden die Jari hard tegen de touwen wist te koppen.

Rust. In de rust had Ruud Pastoor de luxe om zijn 2 centrale verdedigers die al niet helemaal okselfris aan de wedstrijd waren begonnen te wisselen. Dit resulteerde in een nieuw centraal duo dat werd gevormd door Pal en Yannick. Dit betekende dat Thijmen de plaats van Pal op het middenveld invulde en Yannick nam gewoon plaats centraal achterin.

Voor de rest was de ploeg van Ruud Pastoor ongewijzigd en kon de tweede helft beginnen. De start van de tweede helft was eigenlijk net zo flitsend als de start van de wedstrijd want binnen een minuut na rust werd de 6-1 alweer op het bord gezet door Devin. 5 minuten later werd door Nick ook de 7-1 genoteerd op het bord en werd er door het publiek nu luidkeels: 10 10 10 geschreeuwd. Zo ver liet Den Dam het echter niet meer komen, maar ze moesten in de 67e nog wel een keer vissen want Jari zette de eindstand toen op het bord 8-1!

Al met al een prachtige wedstrijd voor Etten en ook het belangrijke goede gevoel keerde terug/werd versterkt binnen de selectie.

Ook willen we via deze weg natuurlijk weer het publiek bedanken die ook deze zondag weer de reis hebben gemaakt richting De Treffer. Deze zondag waren jullie geweldig!

Na een weekje rust volgende week gaan we 12 mei weer van start met onze laatste drie wedstrijden. De eerste van deze drie is de uitwedstrijd uit tegen Westendorp. We hopen jullie ook in grote getalen daar weer te zien en we hopen dat we samen met jullie onze weg richting het kampioenschap kunnen blijven vieren.